top of page
pexels-bri-schneiter-346529.jpg

COACHING

Coaching: Afbeelding

"Sometimes the bravest and most important thing you can do is just show up."

Brené Brown

Twee mensen zitten bij elkaar met hun handen in elkaar gevouwen
Coaching: Citaat
Bezorgd lijkend meisje met gesloten ogen en in elkaar gevouwen handen

COACHING VIA OPSTELLINGEN

Het onbewuste zichtbaar maken

De coaching die ik aanbied, is van praktische aard: we maken het probleem waar jij tegenaan loopt zichtbaar, zodat je kan zien waar je blokkades zich bevinden en al eerste stappen kunt zetten om ze los te laten. De methode die ik geleerd heb - familieopstellingen - is een fantastische tool om inzicht in je onbewuste patronen te krijgen. 

We namen als kind een heleboel levenshoudingen en onuitgesproken overtuigingen van onze familie over. Voorbeelden hiervan zijn:

Ik moet mij koste wat kost aanpassen aan anderen zodat ik erbij hoor. 

Als ik me afzonder, kan niemand me kwetsen.

Vooral niet je nek uitsteken (op welk vlak dan ook), want dat is gevaarlijk.


Opstellingen helpen ons om zulke onbewuste patronen op het spoor te komen, de trauma’s die vaak aan de basis liggen van zulke overtuigingen te erkennen, en ze terug te geven aan de familieleden bij wie de emotionele lading ervan hoort. Dit bevrijdt je van schadelijke emotionele banden en schept meer ruimte om je eigen weg te gaan. 


De eerste opstelling die ik kreeg, voelde als een enorme bevrijding. Wedden dat ook jij je lichter zal voelen na een opstelling?

Coaching: Diensten
Verschillende handen die een boomstam aanraken

FAMILIEOPSTELLINGEN

Ontwar de verstrikkingen

We zijn meer loyaal aan onze voorouders (je ouders, hun ouders en degene die daarvoor kwamen) dan we beseffen. Als niemand in je familie ooit succesvol was in zijn beroepsleven, zal het jou wellicht heel moeilijk vallen om

carrière te maken of een goede onderneming neer te zetten. Onbewust ben jij dan loyaal aan de familieleden die je voorgingen en daar ook niet in slaagden. Met een opstelling zien we aan wie jij het meest loyaal bent, wat eventueel aan de oorzaak lag van dat beroepsmatig falen en we gaan stappen zetten om je vrij te maken van die onbewuste loyaliteit.

Bij een klassieke familieopstelling vertrek je vanuit een vraag die op dit moment in je leven een bijzondere lading heeft. Voorbeelden zijn:

  • Waarom is het voor mij zo moeilijk om succesvol iets neer te zetten?

  • Waarom vind ik geen partner?

  • Waarom ben ik zo vaak ziek?

Pictogram van de organen met de bijhorende elementen

ORGAANOPSTELLINGEN

Krijg een gevoeld inzicht van je huidige conditie

Bij een orgaanopstelling stellen we je vitale organen op - hart, milt, longen, nieren en lever - en kijken we naar de manier waarop ze samenwerken in je lichaam. Je gaat zelf op de verschillende posities voelen hoe de conditie van de organen momenteel is.

Het theoretische fundament van orgaanopstellingen is de theorie van de vijf elementen, ook wel vijf transformaties genoemd. Jij hoeft die theorie niet te kennen, maar als je wil, vertel ik je na de opstelling wat meer over deze taoïstische basistheorie en geef ik je tips over hoe jij een of meerdere organen kunt versterken.


Een orgaanopstelling geeft je een diepere verbinding met je organen, en een gevoeld inzicht in welke organen niet zo goed met elkaar samenwerken. Vaak krijg je ook inzichten in de redenen waarom sommige van je organen niet zo goed samen werken, en wat ze nodig hebben om dat wél te doen.

Stuur mij een e-mail of neem contact met me op via het formulier om een afspraak te plannen.

COACHING MET OPSTELLINGEN

EEN INDIVIDUELE OPSTELLING

Bij een individuele opstelling voeren we een gesprek, waarbij we het thema zo helder mogelijk trachten te formuleren. Ik stel je ook vragen naar relevante informatie - met betrekking tot het thema - over je ouders en voorouders. Vervolgens beginnen we aan de opstelling. Als je naar mijn praktijk komt, werken we met vloerankers. Dit zijn voorwerpen die we op de grond leggen en die jouw thema (bv. ziekte), jouw organen en/of je voorouders representeren. Vervolgens ga jij op elk van die posities staan, en je gaat kijken wat je daar kan voelen en waarnemen. Jij bent op dat moment representant voor alle onderdelen die we hebben benoemd met betrekking tot een thema. 

Stel dat jij moeite hebt met je behoeften te uiten in je relatie. Je ervaart m.a.w. een blokkade op je het uiten van je behoeften in je relatie. In dat geval zou ik - in afsteming met jou - vloerankers leggen voor jezelf, de blokkade en je partner. Vervolgens ga jij op die posities staan en voelen wat je er waar kunt nemen. Op dat moment ben jij achtereenvolgens de representant van jezelf, de blokkade en je partner.  

Het fascinerende en magische aan opstellingen is, dat dit wel degelijk kan: jij kunt iets voelen op de positie van je ouders en voorouders, je organen, en zelfs bij abstracte thema's als ziekte. In het begin is het vaak even wat wennen, maar ik begeleid je bij dit proces. Eens we een goed beeld hebben van de situatie, gaan we de vloerankers verplaatsen en kijken naar wat er zich verandert. 

Bij een online opstelling werken we met een tafelopstelling. Concreet leg je een aantal voorwerpen voor je die de verschillende posities (blokkades, klachten, organen, voorouders e.a.) representeren. Jij gaat de voorwerpen een voor een aanraken en je op die manier invoelen. De rest van het proces loopt gelijkaardig aan een opstelling in mijn praktijk.

Achteraf krijg je nog even de tijd om de opstelling te laten bezinken. Het is belangrijk dat je kort na de opstelling zo weinig mogelijk over wat je gezien hebt praat. Je mag dingen voor jezelf noteren, maar dat is niet noodzakelijk. Voor de integratie van een opstelling is het belangrijk dat je je niet verliest in het analyseren van de details van de opstelling, maar het eindbeeld van de opstelling voor ogen houdt.

Een consult met opstelling duurt max. 2 uur en kost €80 incl. BTW.

INDIVIDUELE OPSTELLING MET ERVAREN REPRESENTANT

Als je nooit hebt deelgenomen aan familieopstellingen in groep en je bent nooit representant geweest voor een bepaalde positie, is het soms moeilijk om iets te kunnen waarnemen. Om representant te kunnen zijn, maak je gebruik van zintuigen die weliswaar iedereen heeft, maar die niet iedereen heeft moeten gebruiken in zijn leven. Ook zijn we opgegroeid in een cultuur waar dit soort waarnemingen eerder worden gewantrouwd. Daarnaast kan het ook overweldigend zijn om een familielid te representeren waar je een moeilijke band mee hebt.

Stel dat je je oncomfortabel voelt met het idee om zelf representant te zijn in je eigen opstelling, heb je de mogelijkheid om met een ervaren representant te werken. Mijn collega-opsteller, Christiane Hilgenberg, representeert graag alle posities die jij niet goed kunt voelen of die oncomfortabel voelen. 

Aangezien Christiane in Nederland woont, kan dit voorlopig alleen in de vorm van een online opstelling. In de toekomst heb je de mogelijkheid om dit ook live te boeken. Een online consult met individuele opstelling met ervaren representant duurt max. 2 uur en kost €120 incl. BTW. Het is steeds mogelijk om eerst een gratis kennismakingsgesprek met mij alleen of met ons beiden aan te vragen vooraleer je dit consult boekt. Neem contact met ons op, mocht je hierin interesse hebben.

Coaching: Diensten
Gelukkige kinderen
Coaching: Afbeelding
bottom of page