top of page
Twee vogels boven de oceaan

OVER EVA

Over Eva: Afbeelding

"Het kost tijd, geduld en zelfontwikkeling om jezelf zo gevoelig te maken dat je een ander kunt voelen.
Wie je bent, hoe je tegenover jezelf en anderen staat en hoe je je leven leeft, worden alle een deel van de kwaliteit van je aanraking."

Pauline E. Sasaki

Twee gedroogde bladeren
Over Eva: Citaat

FILOSOOF

Vragensteller en denker

Eva leest in een boek terwijl haar voorhoofd in haar hand rust

Het zal niet het eerste zijn wat ik over mezelf vertel wanneer je me leert kennen, maar het is een wezenlijk onderdeel van wie ik ben. Ik ben een vragensteller en een denker. Niet alleen studeerde ik filosofie in plaats van iets deftigs te leren :-); filosofie is ook de reden waarom ik in 2008 aan mijn jarenlange studie zen shiatsu begon. Taoïsme - een stroming in de Oosterse filosofie die aan de basis ligt van zen shiatsu - is namelijk heel moeilijk te leren uit boeken. Het is een ervaringsgerichte manier van naar het leven te kijken. Je leert pas denken in yin en yang, de vijf transformaties en concepten als wu wei begrijpen wanneer je je leven ervan laat doordringen.

Over Eva: Missie

NATUURLIEFHEBBER

Levend in de stad, steeds terugkerend naar de natuur

Golfbreker met mos op

In de natuur laad ik op. Als kind moest ik vaak gaan wandelen en toen vond ik het afschuwelijk, want ik las veel liever boeken. Pas veel later in het leven, toen ik al voorbij de dertig was, begreep ik waarom mensen wandelen. Sindsdien vind je mij vaak wandelend, in de bossen, aan zee en af en toe in de bergen. Het maakt mijn hoofd leeg en verbindt mij weer met een dieper deel in mezelf, een dat onder het denken steeds aanwezig is.

Over Eva: Missie

ZOEKER

Gepassioneerd door heling

Eva tekent geconcentreerd in een boek

Als er een rode draad is tussen de boeken die ik als kind en jongere al las en de opleidingen die ik nu nog steeds volg, dan is het heling. Vroeger zou ik het gezondheid genoemd hebben, maar intussen is het woord te beladen. Het roept een beeld op van een onbereikbare toestand waarin je niet alleen volledig klachtenvrij bent, maar ook wrijvingsloos gelukkig. Heling is meer heel worden, in die zin dat je jezelf op een zodanig intieme manier leert kennen dat je al je wonden, alle schaamtelijke karaktertrekken en fouten, de angsten die je hebt en je acute en chronische klachten omarmt en verwelkomt. Je verzoent je ten diepste met je menselijk zijn, met alles wat erbij hoort.

Over Eva: Missie

STUDENT

Hongerig naar kennis en nieuwe vaardigheden

Eva kijkt geconcentreerd naar beneden

Het zou me te ver leiden om mijn hele studieloopbaan hier online te zetten, maar dit zijn een aantal studies en trainingen die relevant zijn voor wat ik hier aanbied:

  • Wijsbegeerte, KU Leuven en Freie Universität Berlin 1994-1999. 

  • Zen-Shiatsu, diploma Belgische Shiatsu Federatie niveau C3, regeneratie, 2008-2014. 

  • SmartBody SmartMind, Irene Lyon 2017-2019, een online training over trauma, gebaseerd op Somatic Experiencing.

  • Familieopstellingen, Indra Thorsten Preiss, 2019-2020. 

Over Eva: Missie

MENS

Onderweg, net als jij

Eva kijkt vertederd naar de twee kinderen op haar schoot

Getrouwd, kinderloos, maar gek op onze neefjes, nichtjes en petekindjes. In totaal hebben Tim en ik drie nichtjes, acht neefjes en zeven petekindjes. Verder ben ik dol op koffie, eten, gezelschapspelletjes, luisterboeken en podcasts. Ik woonde jarenlang in Berlijn en in Den Haag.

Over Eva: Missie
bottom of page