top of page
africa-landscape-1766771_1920.jpg

ZEN SHIATSU

Zen Shiatsu: Afbeelding
Twee handen oefenen druk uit op de rug.jpg

"Shiatsu kenmerkt zich door grote eenvoud. ... Aan shiatsu komt maar heel weinig techniek te pas. ... Je oefent kalm en ontspannen met je hand, duim of elleboog druk uit op een aantal punten in het lichaam van je partner en doet een aantal draaioefeningen met zijn/haar benen.

Het lijkt weinig actief en dat is het ook wat betreft het verbruik van energie. Maar op een subtiel niveau ondergaat de energie in het lichaam van je partner een grote verandering."

Paul Lundberg - Het nieuwe shiatsu boek

Zen Shiatsu: Citaat

NEEM CONTACT MET ME OP

Omwille van een verhuis naar Rotselaar zet ik mijn shiatsupraktijk stop. Vanaf 20/11 bied ik alleen nog online shiatsubehandelingen aan. Daarin leer ik je hoe je jezelf met een combinatie van acupressuur en shiatsu kunt behandelen.


Als je interesse hebt in het krijgen van een live shiatsubehandeling in de buurt van Rotselaar, kan je je op mijn wachtlijst zetten. Zet hiervoor 'wachtlijst' in het onderwerp van het formulier. Ik neem contact met je op zodra ik een praktijkruimte gevonden heb en mijn shiatsupraktijk weer opstart. 

Bedankt voor de inzending!

Zen Shiatsu: Neem contact op

WAT IS ZEN SHIATSU?

Shiatsu betekent in het Japans ‘vinger druk’, wat verwijst naar de technieken die gebruikt worden, zoals druk uitoefenen met de vingers, duim, handpalm en de voeten. Het omvat ook strekkingen van de ledematen en mobilisatie en manipulatie van de gewrichten. Zen-shiatsu is een vorm van shiatsu die ontwikkeld werd door Shizuto Masunaga. Hij combineerde technieken uit de holistische oosterse geneeskunde, de Traditionele Chinese Geneeskunde en westerse kennis over fysiologie en psychologie.

Twee handen behandelen de pols van de ontvanger

HOE WERKT ZEN SHIATSU?

Zen shiatsu stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door druk uit te oefenen op de meridianen of ze te strekken wordt de herverdeling van onze energie gestimuleerd. De meridianen vormen een puur energetisch, onzichtbaar netwerk van banen waar onze levensenergie of chi doorstroomt. Stromen is niet altijd het juiste woord. Soms voelt het meer aan als een vibratie. 


Als shiatsu-behandelaar leer je om de vibratie van de energie te voelen, zodanig dat ik kan waarnemen waar jouw energie stevig is, en inderdaad stroomt, en waar jouw energie eerder (te) stil is, en amper lijkt te bewegen. Op basis van die informatie krijg je een op jouw situatie afgestemde behandeling die als doel heeft de energie beter te doen stromen en meer verbinding te creëren.

Accupunctuur kaart met namen van punten

WAT HEEFT ZEN SHIATSU MET VERBINDING TE MAKEN?

Vaak voelen we ons geïsoleerd en niet verbonden. Ons hoofd lijkt los te staan van ons lichaam, of we ervaren een grens tussen ons boven- en onderlichaam, alsof we doorgesneden zijn. Sommige stukken lijken er niet bij te horen. Dat zijn lichaamsdelen waarmee we de voeling verloren hebben. Met zen shiatsu krijg je weer voeling met die delen van jou. En hoe meer jij je weer voelt als één geheel, hoe makkelijker je je kunt verbinden met anderen.


Stel dat jij vaak last hebt van harde schouders. Vaak - niet altijd - is er dan heel veel energetische activiteit in dat gebied, en stroomt de energie niet goed naar beneden. Van je schouders ben je je voortdurend bewust, terwijl je je buik bv. amper voelt. Wanneer ik met behulp van mijn handpalmen, duimen en vingers druk op je schouders en romp uitoefen, gaat de energie zich vanzelf herverdelen. Je lichaam leert een nieuwe mogelijkheid om zich energetisch te organiseren. Door je lichaam telkens weer te stimuleren om zich energetisch anders te organiseren, kan het zijn dat de blokkade verbetert, of zelfs wegblijft.


Veel van de problemen die we momenteel ervaren, stammen vanuit de overtuiging dat we alles alleen moeten doen. Daardoor ervaren we veel druk (die vaak rust op onze schouders :-)) en machteloosheid wanneer de dingen niet veranderen. Echte heling vindt pas plaats wanneer we ons opnieuw verbonden voelen, met ons lichaam, onszelf als geheel en anderen. Je staat er niet alleen voor!

Eva voert een strekking uit op het onderbeen.jpg
Zen Shiatsu: Diensten

BEHANDELINGEN

Shiatsumat met handdoeken en kussens.jpg
Strekking van de armen.jpg

ZEN SHIATSUBEHANDELING (LIVE)

Op dit moment bied ik deze dienst niet aan. Zet je op mijn wachtlijst indien je hierin interesse hebt.

Jij ligt gekleed op een futon, op de grond. Je draagt best kleren waarin je je comfortabel voelt en waarin je goed kunt bewegen, zoals bv. een jogging uit katoen. Jeans is minder geschikt, net als een rok zonder kousen eronder. Hoewel het in de behandelruimte minstens 22 graden warm is, koel je snel af tijdens het liggen. Zorg ervoor dat je warm genoeg gekleed bent.


De behandelduur is variabel, van 30 minuten tot 50 minuten. Een langere behandeling ervaar ik niet als zinvol, aangezien ik behandelingen geef die afgestemd zijn op jouw klachten, en jouw lichaam heeft tijd nodig om de behandeling te integreren. Ervoor en erna is er tijd voor een gesprek waarbij ik je zal vragen naar je klachten en je algemeen welzijn. Het hele consult duurt ongeveer 75 minuten en kost €60 incl. BTW.

ZEN SHIATSU ZELFBEHANDELING (ONLINE)

Leer een zen shiatsu zelfbehandeling

WIl je liever wat zelfredzamer zijn, en iets bijleren over Oosterse geneeskunde? Ik leer je hoe je je jezelf een behandeling kan geven, met de principes van zen shiatsu (ontspannen aanraking, loodrechte stilstaande druk met de duimen of vingers) en met behulp van meridiaanstrekkingen. Ik behandel mezelf al jaren op deze manier, en vind het heerlijk om het te kunnen doorgeven. 


Het consult verloopt gelijkaardig als bij een shiatsubehandeling: ik luister eerst naar hoe je je voelt, en stem me af op jouw staat van zijn op dat moment. Vervolgens leer ik je waar de meridianen die uit balans zijn ongeveer lopen, hoe je ze kunt stimuleren en strekken en hoe je ze kunt behandelen. Na deze les praten we nog even na. Het consult duurt ongeveer 75 minuten en het kost €60 incl. BTW. Dit consult kan momenteel alleen online.

Zen Shiatsu: Diensten
bottom of page